تفاوت جاوا با جاوا اسکریپت در چیست ؟

تفاوت جاوا با جاوا اسکریپت

امروزه زبان های برنامه نویسی بسیاری در علم فناوری و تکنولوژی استفاده می شوند. با توجه به علم روز افزون بیشتر افراد علاقه بسیاری به دنیای وب و اینکه رییشه ی این پیشرفت ها از کجا شروع شده است، دارند. برخی از افراد که با دنیای برنامه نویسی آشنایی ندارند یا اینکه کسانی که در حال شروع یادگیری برنامه نویسی هستند، چیزی از تاریخچه و تفاوت بین آن ها ندارند. بنابراین در اینجا می خواهیم تفاوت بین دو زبان جاوا و جاوا اسکریپت را مورد بررسی قرار دهیم. در سایت مدرسه کسب و کار دودکانی با ما همراه باشید تا به تفاوت این دو زبان بپردازیم.

بررسی دو زبان جاوا و جاوا اسکریپت

بیشتر کسانی که برنامه نویسی را در حد ابتدایی بلد هستند، شاید بنظرشان بین جاوا و جاوا اسکریپت هیچی تفاوتی وجود نداشته باشد. در حالی که وقتی کتاب تاریخچه این دو زبان را باز کنیم به این نتیجه می رسیم که با هم در ۲ پلتفرم مختلف، تفاوت دارند. افرادی که تخصصی درمورد جاوا و جاوا اسکریپت ندارند و در مرحله یادگیری هستند اکثرا دوست دارند تاریخچه زبان ها را بدانند. بخاطر شباهتی که بین این دو زبان وجود دارد آن ها را سردرگم می کند و شاید فکر کنند که جاوا برگرفته از جاوا اسکریپت می باشد در حالی که این کاملا اشتباه می باشد.

تاریخچه پیدایش زبان جاوا و جاوا اسکریپت

در واقع در ابتدا برای اسم جاوا نام «oak» را انتخاب کرده بودند. سپس بعد از مدتی توسط شرکت های رایانه ای دیگر آن را به java تغییر دادند. این زبان در سال ۱۹۹۲ توسط جیمز گوسلینگ بصورت تصادفی ایجاد شد. تیم برنامه نویس جیمز در حال ساخت جعبه تنظیم توسط زبان ++c بودند که در آخر نتیجه این کار به زبان برنامه نویسی جاوای امروزی تبدیل شد. امروزه بیشتر شرکت ها از زبان برنامه نویسی جاوا استفاده می کنند. در مدت ۱۲ماه از سال حدود یک میلیارد دفعه این زبان دانلود می شود و روزانه حدود یک میلیار اجرا می شود. چون سیستم عامل اندروید گوگل از ای پی آی(API)های جاوا استفاده می کند.

در واقع جاوا برای عملکرد خود نیاز به افزوونه های جداگانه ای داشت. جاوا معنای pointer را داشت. یعنی اشاره گرهایی را برای عملکرد خود اضافه می کرد که این آن را پیچیده تر می کرد. طی ۱۰روز یک برنامه نویس به نام برندن ایچ زبانی را طراحی کرد که به وسیله آن مرورگر دستورات کاربر را تفسیر می کرد. یعنی دیگر لازم نیود کد کامپایل شود و نیازی به افزودن افزونه های اشار گر نبود. او توانست زبانی ایجاد کند که کامپیوتر بتواند داده های کاربر را دریافت و به وسیله  آن ورودی ها با کاربر در ارتباط باشد. از آنجایی که جاوا نیاز به افزودن اشاره گر ها داشت. در این میان شرکت نت اسکیپ از این موضوع و فرصت استفاده کرد و زبان خود را جاوا اسکریپت گذاشت که در آن نیاز به افزونه ها نداشت.

تفاوت جاوا با جاوا اسکریپ

شرکت های تاسیس این دو زبان باهم تفاوت دارند در حالی که اکثرا فکر می کنند این دو زبان توسط یک شرکت ایجاد شده است. شرکتی که زبان جاوا توسط آن ایجاد شده است  sun microsystem می باشد، درحالی که جاوا اسکریپت توسط شرکت netscript ایجاد و محبوبیت پیدا کرد.

تفاوت جاوا با جاوا اسکریپت

جاوا

جاوا یک زبان برنامه نویسی شی گرا می باشد. جاوا برای برنامه های اندروید و ایجاد برنامه های دسکتاپ و برنامه های اقتصادی اسفاده می شود. زبان برنامه نویسی جاوا برای طراحی کاربرد دارد. این پلتفرم قابلیت این را دارد که روی هر ماشینی قابل اجرا می شود و روی هر سیستم عامل کار می کند. به دلیل تبدیلی که توسط ماشین مجازی انجام می شود باعث پایین امدن سرعت اجرای این زبان می شود. این یکی از تفاوت هایی جا وا با جاوا اسکریپ می باشد که روی سیستم عامل قابل اجرا می باشد. جاوا یکی از قدرتمندترین زبان‌های برنامه نویسی می باشد که در نوشتن برنامه‌های بزرگ و حرفه‌ای فوق‌العاده کمک می کند.

جاوا اسکریپت

زبان جاوا اسکریپ یک زبان اسرکیپت نویسی شی گرا می باشد که صفحات html را پویا می کند. در واقع برای صفحات وب کاربرد دارد. ابتدا js در مرورگر موحود تا اینکه گوگل کوروم موتور node.js را منتشر کرد. از جاوا اسکریپت اکثرا برای ایجاد انیمیشن استفاده می شود. در واقع دو زبان جاوا و جاوا اسکریپت به طور متفاوت نشانه گذاری نوشته و اجرا می شود و هرکدام تفاوت مهمی در قابلیت های خود دارند. زبان جاوا برای کلیه توسعه های سمت سرور استفاده شده و جاوا اسکریپت برای صفحات وب کاربرد دارد. نمایش ساعت، تاریخ، مبدل واحد، ماشین حساب‌های کوچک، تغییر المان‌های صفحه وب، تغییر متن‌ها، واکنش به عمل کاربر و غیره  بخشی از کارهایی است که جاوااسکریپت انجام می دهد. همچنین در زیبا سازی و جلوه دادن های ویژه و زیبا به صفحه ی وب کاربرد دارد.

تفاوت کلی:

• کدهای حاوا باید کامپایل شوند در حالی که جاوا اسکریپت تمام متن است و نیاز به کامپایل کردن کد ندارد.
  • کدهای جاوا در تمامی پلتفرم ها اجرا می شود و لی جاوا اسکریپت فقط در یک مرورگر اجرا می شود.
  • این دو زبان هرکدام دارای افزونه های مختلفی هستند.
  • جاوا یک زبان برنامه نویسی شی گرا است اما جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی شی گرای حاشیه ای می باشد.
  • با جاوا می توان بزرگ‌ترین برنامه‌های تحت ویندوزی یا برای گوشی های اندرویدی را طراحی کرد، در حالی که جاوا اسکریپت برای نوشتن برنامه‌های سمت وب کاربرد دارد.

جمع بندی

همانطور که در بالا گفتیم این دوزبان وفقط از لحاظ اسم باهم شباهت دارند در حالی که هرکدام عملکرد جداگانه ای دارند. امروزه شرکت های بسیاری از این ذو زبان برنامه نویسی استفاده می کنند js بیشتر یک فناوری تحت وب است. هر روز در حال پیشرف است و java یک برنامه نویسی پر هدف است که در همه ماشین های مجازی قابل استفاده است. در واقع یاد گیری این دو زبان برای شروع  یادگیری مناسب می باشد و یاد گیری هم زمان است دو زبان فرصت های سود آورتری برای اشتغال یک برنامه نویس دارد. باسایت مدرسه کسب و کار دودکانی همراه باشید تا از اطلاعات مهم و مفید زبان های برنامه نویسی بهره مند شوید.