با پیشرفت فناوری ، اختراع دستگاه دیجیتال مانند کامپیوتر و گوشی موبایل همچنین گسترده شدن اینترنت مشاغلی جدید به وجود آمد که با اقبال مردم به سرعت رشد کردند. از جمله این مشاغل میتوان به برنامه نویسی اشاره کرد. برنامه نویسی جزو مشاغلی است که نیاز به تخصص، مهارت، دانش وپشتکار بالایی دارد و امروزه نیاز زیادی به شغل در تمامی شاخه ها احساس میشود.یکی از مواردی که در هنگام انتخاب یک شغل مورد توجه قرار میگیرد، درآمد افراد شاغل در این زمینه است.حتما برای شما هم سوال پیش آمده که درآمد برنامه نویسان چقدر است؟!ما در این مقاله درآمد برنامه نویسان در کشورهای مختلف دنیا را بررسی میکنیم. با مدرسه کسب و کار دودکانی همراه باشید.
برنامه نویس چه کسی است
در ابتدا اجازه دهید توضیحی مختصری از برنامه نویسی به شما بدهیم. برنامه نویس کسی است که با استفاده از کدهای کامپیوتری به ماشین دستوراتی را میدهد و با ترجمه این کدها ماشین وظیفه ای را انجام میدهد. برنامه نویسی شاخه ها و گرایش های مختلفی دارد: برنامه نویس فرانت اند، بک اند، برنامه نویس اپلیکیشن های موبایل، برنامه نویس نرم افزار ها و … که هر کدام از این شاخه ها نیاز به یادگیری تخصصی خاصی دارد. برنامه نویسی شغلی است که نیاز به پشتکار بسیار برای یادگیری آن و سپس پیاده سازی پروژه ها دارد. کسانی میتوانند در این زمینه موفق شوند که از ساعتها کار کردن و رفع کردن ارورهای کدها خسته نشوند. یک برنامه نویس همیشه باید خود را به روز نگه دارد و از مباحث جدید مطلع باشد.
عوامل موثر بر مقدار درآمد
میزان درآمد یک برنامه نویس به عواملی مختلفی بستگی از جمله:
زبان برنامه نویسی: زبان برنامه نویسی که به آن تسلط دارید هرچقدر کاربردی تر باشد درآمد برنامه نویس هم بیشتر میشود. زبان های پرطرفدار در دنیا جاوا(برنامه نویسی موبایل)،پایتون، سوئیفت، سی شارپ میباشند.
میزان تخصص: میزان درآمد ارتباط مستقیمی با میزان تخصص دارد. یک برنامه نویس به هر میزان که توانایی انجام پروژه ها بزرگترداشته باشد درآمدش افزایش پیدا میکند.
میزان تجربه : تجربه کاری بالا و سابقه خوب به برنامه نویس این امکان را میدهد که در شرکت های بهتر استخدام شوید.
شهر محل کار: در شهر های بزرگتر معمولا موقعیت های شغلی و پروژه های بزرگتری برای انجام وجود دارد و همین موضوع بر میزان درآمد تاثیر زیادی میگذارد.
سمت کاری: یک برنامه نویس ارشد درآمدی به مراتب بیشتر از برنامه نویس ساده شرکت دارد و بالا تر رفتن سمت شغلی میزان درآمد هم افزایش پیدا میکند.
درآمد برنامه نویسان در کشور های مختلف
با همه عواملی که در قسمت قبلی توضیح دادیم میزان درآمد برنامه نویسان متفاوت است. این مقدار در کشور های اروپایی و آمریکایی هم تفاوت دارد. بیشترین میزان درآمد سالیانه برنامه نویسان در آمریکا بیشتر از کشور های اروپایی است. در امد سالیانه یک برنامه نویس در آمریکا 106816 دلار است. بعد از آمریکا سوئیس در جایگاه دوم قرار دارد با پرداخت 88 هزار دلار سالیانه.شرکت های بزرگ گوگل، ماکروسافت، اپل، فیسبوک در آمریکا قرار دارند و همین موضوع باعث شده است که در این کشور موقعیت شغلی های بسیار مناسبی برای برنامه نویسان وجود داشته باشد.
در این جدول میزان درآمد برنامه نویسان در کشور های مختلف را نشان میدهد.در کشور آمریکا و سوئیس برنامه نویسان جاوا بیشترین درآمد را دارند. کشور آلمان خواهان برنامه نویسان سی و سی پلاس پلاس میباشد. در تمامی این کشور ها میزان درامد سالیانه برنامه نویس ارشد حدود بیست هزار دلار بیشتر از برنامه نویس مبتدی میباشد.این تفاوت را در جدول زیر مشاهده میکنید.
جمع بندی
بازار کار برنامه نویسی در کشورهای پیشرفته دنیا پر رونق است و در بسیاری از کشور ها جذب متخصصان برنامه نویسی بیشتر از سایر رشته هاست. از نظر درامدی هم برنامه نویسی جزو مشاغل پردرآمد است اما دستیابی به تمام این مزایا در سایه داشتن تخصص و رزومه قوی است.