معرفی اصطلاحات پرکاربرد طراحی وب

اصطلاحات پرکاربرد طراحی وب

شروع به کار طراحی وب سایت به دلیل اصطلاحات فنی که به طور روزانه استفاده می شود، می تواند برای کسانی که می خواهند طراحی وب انجام دهند، دلهره آور به نظر برسد. اصطلاحات زیادی وجود دارد که مدیران پروژه، طراحان و توسعه دهندگان از آن ها استفاده می کنند و ممکن است آشنایی نداشته باشید. امیدوارم این مقاله به شما کمک کند تا اصطلاحات مهم که برای طراحی وب تعریف شده اند را بشناسید. هرکسی که به این زمینه کاری علاقه دارد، باید با اصطلاحات پرکاربرد طراحی وب آشنایی داشته باشد. بنابراین با سایت مدرسه کسب و کار دودکانی با ما همراه باشید تا به تعریف این اصطلاحات بپردازیم.

 

اصطلاحات پرکاربرد طراحی وب

 

اصطلاحات پرکاربرد طراحی وب

 

نام دامنه(Domain)

نام دامنه برای هر سایتی منحصر به فرد بوده و نمی توان دو سایت همزمان با یک نام دامنه تعریف کرد. در انتخاب نام دامنه باید دقت کرد و سعی کنید نامی را انتخاب کنید که با محتوای سایت شما هماهنگی داشته باشد.

 

پسوند دامنه(Domain extention)

هر سایتی با یک پسوند تعریف می شوند. نمونه های معروف org .com. و ir. می باشد که نشان دهنده فعالیت مربوط به ان سایت می باشد. برای مثال ir. نشان دهنده ایرانی بودن وب سایت می باشد.

 

وب سایت

هر وب سایتی مربوط به موضوع خاصی است که متفاوت می باشند. بعضی از وب سایت ها آموزشی یا فروشگاهی یا تبلیغ موسیقی  و هر چیز دیگری می تواند باشد. با توجه به محتواهای داخل سایت که در اینترنت توسط کاربر جستجو می شوند از طریق محتواهای این سایت ها مربوط به موضوع مورد نظر قابل جستجو هستند.

 

 صفحه اصلی(home page)

اولین صفحه که با وارد کردن آدرس سایت در صفحه اول جستجو قرار می گیرد به عنوان صفحه اصلی محسوب می شود. این صفحه شامل تمام اطلاعات و دسته بندی های سایت می شود.

 

اینترو(Intro)

برخی از وب سایت ها شامل انیمیشن های جذابی هستند که در صفحه اول وب سایت ها برا جذابیت سایت قرار می گیرند.

 

 صفحه استاتیک(Static page)

به محتوای ثابت سایت استاتیک گفته می شود که برای تمام کاربران به یک شکل دیده می شود.

 

صفحه پویا(Dynamic page)

نقطه مخالف استاتیک  می باشد. طراحی این صفحه بر اساس خواسته  های کاربر طراحی می شود و دارای صفحه متفاوتی می باشد.

 

Feature

به معنای خصیصه و در وب شاخص بودن را مشخص می‌کند. بعنوان مثال Feature content یا Feature Posts یا Feature slider که این قسمت را متمایز با بقیه قسمت‌ها می‌کند.

 

Optimize

به معنای بهینه سازی است و در وب بهینه کردن سایت را می‌گویند. بعنوان مثال: اوپتیمایز کردن سایت برای مرورگرهای مختلف.

 

Page Rank

یک سیستم انحصاری مربوط به شرکت گوگل است که پس از طراحی سایت برای تعیین کردن اهمیت صفحات یک وب سایت به کار می رود و در واقع فاکتوری از چندین فاکتور Ranking است.

 

میزبان وب(Web host)

هاست به نوع سایت بستگی دارد. هاست در طول شبانه روز باید به اینترنت متصل باشد تا کاربر بتواند با سایت  در ارتباط باشد. در واقع اطلاعات سایت روی هاست بارگذاری می شود.

 

اچ تی ام ال(html)

در طراحی سایت از یکسری تگ ها استفاده می شود که با استفاده از html انجام می گیرد. تگ های این زبان در بهبود سایت تاثیر بسیاری دارد.

 

سی اس اس(css)

این زبان مکمل زبان html می باشد. با ایتفاده از این زبان می توان به سایت جذابیت بخشید و به قولی رنگ و روی تازه به سایت بخشید.

 

Thumbnails

تصاویر کوچک در سایت هستند که معمولا کنار هرنوشته قرار می‌گیرند.

 

Data Entry

اطلاعات اولیه هستند که در هنگام راه اندازی ویا برای به کار بردن در طرح مورد استفاده طراحان و نویسندگان وب قرار میگیرد. این اطلاعات شامل، مطلب، خبر، تصویر و ویدیو اولیه برای قراردادن در سایت است.

 

Ranker

Ranker بخشی است که وظیفه استفاده از الگوریتم و چیدمان نتایج را بر عهده دارد. در واقع پس از طراحی سایت Rank همان جایگاه یک سایت در نتایج جستجو است و این موضوع به الگوریتم هایی که موتور جستجو برای رنک بندی استفاده می کند باز می گردد.

 

طراحی واکنشگرا (Rispansive)

سایت باید طوری طراحی شود که بر روی تمام دستگاه ها قابل اجرا باشد و تنها برای کامپیوتر جوابگو نباشد. بلکه روی ابزار های دیگر نیز قابل اجرا باشد.  این طراحی باعث می شود که سایت درتمامی دستگاه ها نمایش درستی داشته باشد.

 

سازگار با موبایل(Mobile freindly)

همانطور که می دانیم اندازه صفحه گوشی با موبایل فرق می کند بنابراین باید طوری طراحی شود که کیفیت و اندازه اصلی سایت روی گوشی هم قابل اجرا باشد.

 

سئو(Seo)

به معنی بهینه سازی سایت برای جستجو می باشد. در واقع سئو باعث می شود که ساید در اول موتور های جستجو قرار بگیرد البته اگر سئو را به درستی انجام دهید.

 

کلمه کلیدی(Keyword)

کلمات کلیدی کلماتی هستند که یکی از قسمت های مهم در سئوی سایت محسوب می شود. این کلمات کلیدی مرتبط با سرچ  کاربران می باشد. بنابراین در سئو سایت در وارد کردن کلمه کلیدی باید دقت داشته باشید.

 

چگالی کلمه(KeyWord density)

تعداد دفعات تکرار کلمه کلیدی در متن می باشد.

 

تکرار کلمه(keyword stafing)

تکرار کردن کلمه که باعث بالا رفتن چگالی کلمه در متن محتوا می شود.

 

اسپم(Spam)

منظور از اسپم روش هایی است که طراحان سایت تقلب کرده و از راه هایی استفاده می کنند تا رتبه سایت را بالا ببرند.

 

Alt tag

محتوای داخل آن یک عکس را توضیح می دهد.

 

Deep crawl

 

هر چه پایگاه داده موتور جستجو بزرگ باشد صفحات زیادی را می تواند در داخل پایگاه داده اش ذخیره کند.

 

لینک(Link)

پیوند بین دو صفحه را به وسیله ی لینک انجام می دهند. که به راحتی می توان از یک صفحه به صفحه دیگر وارد شد.

 

Link Reputation

درواقع شامل متنی است که از طریق آن به صفحه ای که آن را توضیح داده  لینک داده می شود.

 

URL

هر منبعی که دارای آدرسی منحصر به فرد است را url می گویند.

 

Stop word

کلماتی هستند که در اینترنت از ان ها زیاد استفاده می شود. مانند www,the,web

 

Meta tags

دارای اطلاعاتی است که در مورد سایت در اختیار کاربران قرار می گیرند.

 

Meta keyword

از طریق این شناسه کلمات کلیدی صفحه سایت در اختیار موتورهای جستجو قرار می گیرد.

 

Meta description

توضیحی مختصر از صفحه سایت را در اختیار موتورهای جستجو قرار می دهد.

 

جمع بندی

همانطور که مطالعه کردید اصطلاحات بالا را به طور مختصری توضیح دادیم و تا جای ممکن تمام اصطلاحات پرکاربرد طراحی وب را در این مقاله آوردیم. برای دریافت راهنمایی های بشتر می توانید از مشاوره آنلاین و رایگان مدرسه کسب و کار دودکانی بهره مند شوید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *