امروزه اینترنت و فناوری بخش مهمی از زندگی روزمره ما شده است. بسیاری از کارهای روزانه ما بوسیله اینترنت و فناوری ها در حال انجام هستند. علم کامپیوتر و فناوری هایی که روزبه روز در جامعه ما در حال پیشرفت هستند، باعث ایجاد جرقه برای کسانی که به فناوری و برنامه نویسی علاقه دارند، می شود. یادگیری دانش عمومی در مورد برنامه نویسی کامپیوتر و مهارت های برنامه نویسی یکی از مسائل مهم در دنیای امروزی ما شده است. یادگیری برنامه نویسی برای مشاغل و فرصت های شغلی که امروز با فناوری و تکنولوژی در حال درآمد زایی هستند، یک گزینه عالی می باشد. در سایت مدرسه کسب و کار دودکانی به توضیح در مورد اینکه چگونه برنامه نویس شویم، می پردازیم.
چگونه برنامه نویس شویم ؟
شغل برنامه نویسی از علایق و استعداد فردی نشات می گیرد. وقتی که فردی بر اساس علایق و با توجه به استعدادی که در خود کشف می کند و اینکه می تواند در کار برنامه نویسی یک فرد موفقی شود، به دنبال این حرفه و یادگیری آن می رود. اینکه چگونه برنامه نویس شویم، باید بدانیم که لازم است مسیرهای بسیاری را طی کنیم تا تبدیل به یک متخصص و برنامه نویسی حرفه ای شویم. یادگیری برنامه نویسی دارای سختی های بسیاری می باشد که مرحله به مرحله نیاز به یادگیری و تمرین و تکرار دارد.
با توجه به کاربرد های دنیای دیجیتال و پیشرفت های روز افزون روزانه به علم اینترنت و کشف فناوری ها افزوده می شود و به همین دلیل برنامه نویسی همیشه با چالش های فراوانی روبرو می شود و به علت توسعه و گسترش علم برنامه نویسی، مسیرهای سخت و فراوانی در پیش خواهد بود. اما وقتی با اصول برنامه نویسی و روش های کلی آن آشنایی کامل پیدا کرده و تمام وقت و هزینه لازم را برای یادگیری آن صرف کرده باشید، برای شما زمینه ای قوی و قدرتمد ایجاد می شود تا در آینده بتوانید با تما چالش ها با سربلندی روبه رو شده و به پیشرفت خود بیفزایید و به آرزویی که عمری برایش تلاش کردید، خواهید رسید.
برنامه نویس چه کسی است؟
برای آشنایی با شغل برنامه نویسی و اینکه برنامه نویس چه کسی می باشد باید درک بالایی داشت. در واقع برنامه نویس فردی است که با ارائه دستورات برنامه نویسی خاصی به کامپیوتر، یکسری برنامه هایی را نوشته و یا نرم افزارهایی را برای انجام کار خاصی طراحی و ایجاد می کند. تخصص برنامه نویسان در زمینه های مختلف باهم متفاوت می باشد. برنامه نویسان در چند زمینه محاسباتی مانند پایگاه داده، امنیت سیستم عامل، تلفن همراه، توسعه وب تخصص دارند. درواقع می توان گفت برنامه نویس نقش مهمی در توسعه فناوری و تکنولوژی دارد.
به کدام تخصص در برنامه نویسی علاقه دارید؟
برای کسانی که به دنبال برنامه نویس شدن هستند باید ابتدا از خود بپرسند در کدام تخصص برنامه نویسی علاقه داشته و می خواهند فعالیت کنند تا بتوانند مسیر درست خود را در حوزه ی برنامه نویسی پیدا و در آن مسیر تلاش کنند.
سوالات زیادی ممککن است پیش بیاید اینکه مثلا می خواهید back end کار کنید یا در زمینه های دیگری مانند هوش مصنوعی، مهندسی نرم افزاربازی های ویدیویی، برنامه نویسی وب سایت ها یا غیره فعالیت کنید. باید قدرت تصمیم گیری داشته باشید تا بتوانید مسیر درست را برای یک موفقیت انتخاب کنید. اگر تخصص مورد علاقه خود را انتخاب کنید راه رسیدن به هدفتان مشخص می شود و این خود راهی برای موفقیت در برنامه نویس شدن شما می باشد.
هدف از شما از برنامه نویس شدن چیست؟
شغل برنامه نویسی در دنیای دیجیتال بسیار مهم می باشد، به همین دلیل تعداد علاقه مندان در این حوزه کاری بسیار می باشند. کسی که به دنبال برنامه نویس شدن می باشد، باید بداند که چه هدفی برای برنامه نویسی در آینده دارد و اینکه چرا شغل برنامه نویسی را انتخاب کرده است. جامعه علم و فناوری در افراد علاقه ای ایجاد می کند تا به سمت شغل برنامه نویسی بروند.
درواقع یکی از اهداف مهمی که فردی برای برنامه نویس شدن دارد دنیای اینترنت و تکولوژی می باشد که روز به روز در شغل و کار های روزمره کاربرد دارد. بنابراین هدف خود را برای برنامه نویس شدن انتخاب کنید تا بتوانید با ایده هایی که با برنامه نویسی در ذهنتان پرورش می دهید، به موفقیت برسید.
تمرین و تکرار برنامه نویسی
می دانیم که برنامه نویس شدن به همین سادگی نیست. باید روش ها و تمرین های بسیاری را برای یادگیری پشت سر گذاشت تا به یک مرحله ای رسید که بتوان با اطمینان کد نویسی کرد. برای اینکه یک برنامه نویس موفقی باشید باید از تمرین کردن دریغ نکنید. از لحظه یادگیری باید تمرینات را شروع کنید و همراه با دوره هایی که طی می کنید تمرین و تکرار داشته باشید تا با خطاها و مشکلاتی که حین کد نویسی برایتان پیش می آید روبه رو شده و بتوانید آن ها را حل کنید.
حضور در کلاس های بوت کمپ
علاوه بر اینکه خودتان برنامه نویسی را یاد می گیرید لازم است که در کلاس های بوت کمپ برای بهتر شدن و پیشرفت کردن شرکت کنید. برای یادگیری برنامه نویسی نیاز به یک استاد حرفه ای دارید تا در حل مشکلات و خطاهایی که در کد نویسی با آن مواجه می شوید شما را راهنمایی کند. با کد نویسی و خطایابی هایی که انجام می دهید در روند یادگیری و پیشرفت در زبان برنامه نویسی شما تاثیر گذار است.
همچنین استاد در مورد کدهایی که می دهید نظر می دهد و این باعث می شود که دچار خطای کمتری در برنامه نویسی شده و میزان استعدادتان افزایش می یابد. با حضور در کمپ های چند ماهه می توانید از وقت خود برای یادگیری برنامه نویسی استفاده کنید. این دوره از کمپ ها برای بهتر شدن شما در زمانی سریعتر و یادگیری بهتر تاثیر گذار خواهد بود.
یادگیری چند زبان برنامه نویسی
برای حرفه ای شدن در کار برنامه نویسی بهتر است که زبان های مرتبط با زبانی که کار می کنید را نیز یاد بگیرید و با این روش چند قدم جلوتر خواهید بود. برای مثال اگر می خواهید فرانت اند (frount end) کار می کنید باید زبان css,javascript را هم یاد بگیرید. برخی از زبان هایی که در بین برنامه نویسان رایج است را در ادامه به طورمختصر توضیح می دهیم.
روبی (Ruby):
یکی از زبان هایی است که برای طراحی صفحات وب و ساخت بازی بسیار کاربرد دارد. این زبان بیشتر برای برامه نویسان فول استک مورد استفاده قرار می گیرد.
پایتون (python):
زبان پایتون یکی از زبان هایی است که در حوزه یادگیری ماشین و هوش مصنوعی کاربرد دارد. برای کسانی که در حوضه توسعه نرم افزار علاقه دارند، گزینه خوبی است.
پی اچ پی (PHP):
زبان پی اچ پی برای طراحی صفحات وب استفاده می شود. بدلیل متن باز بودن بسیار مورد استفاده برنامه نویسان قرار می گیرد.
جاوا (Java):
زبان جاوا از لحاظ برنامه نویسی یک زبان گفتاری ساده می باشد که یادگیری آن بسیار سریع و آسان است.
سی اس اس (css):
یکی دیگر از زبان هایی است که برای طراحی صفحات وب می باشد. فریم ورک هایی از جمله لاراول (Laravel) از این زبان پشتیبانی می کنند.
کاردرشرکت ها و جمع آوری رزومه
بعد از اینکه مراحل یادگیری برنامه نویسی را طی کردید بهتر است در شرکت های معتبر استخدام شوید و برای کارهایی که انجام می دهید رزومه جمع کنید. بعد از حرفه ای شدن می توانید با در دست داشتن رزومه حتی به صورت فریلنسری پروژه بگیرید یا اینکه در شرکت های بزرگتر و معتبر شروع به کار کنید. با ارسال رزومه اگر مورد تایید قرار نگرفتید اصلا جای نگران نیست چون این راهی برای پیشرفت شما خواهد بود تا ر این زمینه بیشتر تلاش کنید.
جمع بندی
در این مقاله به توضیح کامل مراحل برنامه نویسی پرداختیم. برای شروع برنامه نویس بهتر است هدف خود را از برنا مه نویس شدن مشخص کنید. تمام مراحلی که شما را به یک برنامه نویس تبدیل می کند، طی کنید و تا زمانی که به تمام مهارت های برنامه نویسی مسلط نشدید از تمرین و تکرار دریغ نکنید. در بوت کمپ های چند ماهه شرکت کنید.
با استادان خود در ارتباط باشید در صورت بروز مشکل بتوانید در حل آن از استاتد خود راهنمایی بگیرید. علم برنامه نویسی روز به روز در حال پیشرفت و گسترش است برای همین وقت و فرصت خود را از دست ندهید.. وقتی که یک برنامه نویس حرفه ای شدید می توانید در شرکت های مختلف حتی به صورت فریلنسری شروع به فعالیت کنید و به یک برنامه نویس متخصص تبدیل شود. با سایت مدرسه کسب و کار دودکانی در ارتباط باشید و از مشاوره های رایگان ما بهره مند شوید.