تفاوت بین کد نویسی و برنامه نویسی چیست؟

تفاوت بین کدنویسی و برنامه نویسی

بسیاری از افرادی که با دنیای برنامه نویسی و کد نویسی آشنایی ندارند و با علم و تکنولوژی زیاد سروکار ندارند احتمالا فکر می کنند که کد نویسی همان برنامه نویسی است در حالی که دنیای این دو واژه باهم متفاوت می باشد. درواقع در یک توضیح مختصر می توان گفت که برنامه نویسی عملی است که فرآیند اجرای یک برنامه و نرم افزار را انجام می دهد در حالی که کدنویسی عملی است که زبان انسان را به زبان ماشین تبدیل می کند درحقیقت قابل فهم برای ماشین می باشد. برای توضیح و بررسی کامل تفاوت بین کدنویسی و برنامه نویسی با سایت مدرسه کسب و کار دودکانی همراه باشید.

 

تفاوت بین کدنویسی و برنامه نویسی

تفاوت بین کدنویسی و برنامه نویسی

برنامه نویسی چیست؟

برنامه نویسی عاملی است که شامل فرآیند یک برنامه اجرایی می باشد که بدون خطا اجرا می شود. در واقع مشکلات و خطاهای داخل برنامه را یک برنامه نویس تحلیل و حل می کند. برای ارائه یک برنامه مراحلی چون برنامه ریزی برای برنامه، طراحی برنامه و تست ویژگی های آن انجام می گیرد. برنامه نویسی علاوه براینکه با کدنویسی ارتباط دارد الگوریتم ها و موارد دیگری را پیاده سازی می کند. برای نمونه فرض کنید می خواهید یک برنامه وضعیت هوا را باز کنید مجموعه وضعیت ها در بک اند برنامه کدنویسی می شود که توسط دستورالعمل های نوشته شده توسط کاربر اجرا می شود.

 

کدنویسی چیست؟

کدنویسی شامل یکسری کد می باشد که زبان انسان را به زبان ماشین تبدیل می کند. وقتی این کدها نوشته می شوند یکسری دستورالعمل ها و اطلاعاتی را به رایانه ها ارائه می دهند تا بتوانند باعث اجرای یک برنامه شوند. این برنامه ها می توانند شامل اپلیکیشن ها و نرم افزار ها باشند.برای نوشتن تین کدها نیاز به یادگیری زبان های برنامه نویسی مانند جاوا، سی پلاس پلاس، جاوا و غیره باشید.

ویژگی های بین کدنویسی و برنامه نویسی

کدنویسی بخشی از برنامه نویسی است که مربوط به نوشتن کد است که دستگاه می‌تواند ترجمه کند. برنامه نویسی فرآیند ایجاد برنامه ای است که از استاندارهای خاصی پیروی می‌کند و وظیفه خاصی را انجام می‌دهد. در ادامه این دو موضوع را بررسی خواهیم کرد.

 

ابزارها

در کدنویسی نیازی به ابزار های خاصی نیست. چون فقط یکسری کد نوشته شده و به زبان ماشین تبدیل می شود. همانطور که گفته شد کدنویسی عمل ترجمه کد به زبان ماشین را انجام می دهد و فقط نیاز به ابزارهای ساده ای مانند notepad می باشد تا عمل ویرایش و نوشتن کد در آن انجام شود. اما در برنامه نویسی این موضوع برعکس عمل میکند. در واقع نیاز به یکسری ابزار ها شامل ابزار تحلیل کد، تولید کننده کد، دیتابیس، فریم ورک های تست، کامپایلرها، اسمبلرها،‌ دیباگرها و الگوریتم‌های مدل سازی است. در واقع تحلیل اسناد را همراه با کد نویسی انجام می دهد.

 

تخصص و تجربه کاری

درحقیقت کسانی که کدنویس هستند یا واضحتر گفت کدنویسان بهتر است در زمینه زبان های برنامه نویسی و کلمات کلیدی و سینتکس ها تجربه کافی داشته باشند تا بتوانند به خوبی کد ها را درک کرده و وارد کنند. و یک برنامه نویس باید روش کار با الگوریتم ها، روش مدل سازی و طراحی و توانایی مدیریت پروژه ها را تجربه کرده و بلد باشند.

 

نتیجه ی اجرا

در هنگام کد نویسی هدف انجام یک پروژه ساده و کدنویسی یکسری کدهای تعریف شده می باشد که شامل دستورالعمل های داده شده به رایانه می باشد. اما در برنامه نویسی یک نرم افزار اجرا می شود. در واقع نتیجه اجرای اپلیکیشن ها و برنامه هایی هستند که توسط کاربر قابل استفاده می باشند.

 

ارتباط بین کدنویسی و برنامه نویسی

همانطور که از توضیحات داده شده مشخص شد این دو به هم وابسته هستند یعنی کدنویسی کاری را انجام می دهد و اجرا و بررسی آن را به برنامه نویسی می دهد. بیایید واضحتر توضیح دهیم. وقتی کسی می خواهد یک برنامه ای را ایجاد کند و ایده خود را پیاده سازی کند. ابتدا نیاز به تجزیه و تحلیل آن موضوع دارد. به تجزیه و تحلیل آن موضوع می پردازد نیاز های لازمه را بررسی و سند سازی کرده و آن را به زبان ماشین تبدیل می کند. سپس برنامه نویس از طریق این کدهای نوشته شده پیش می‌رود و توسط دیباگینگ، چک کردن خطاها، و انجام تست قبل از انتشار محصول نهایی آن را اجرا می کند.

جمع بندی
یک برنامه‌نویس می‌تواند کدنویس هم باشد اما یک کدنویس لزوما برنامه نویس نیست. در واقع نمی توان گفت کسی که کد نویسی می کند حتما برنامه نویس هم می باشد. این دو موضوع برای اجرای یک برنامه نهایی مهم می باشند. بنابراین وقتی گفتیم کدنویسی؛ آن را با برنامه نویسی اشتباه نگیرید. امیدواریم از توضیحاتی که داده شد نهایت استفاده را برده باشید. اگر به دنبال برنامه نویسی و دنیای علم و تکنولوژی هستید مطالب مفید سایت مدرسه کسب و کار دودکانی را از دست ندهید. همچنین می توانید با مشاوره آنلاین و رایگان ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *