کاربرد زبان های مختلف برنامه نویسی چیست؟

در سالهای اخیر زبان های برنامه نویسی جدیدی معرفی شده اند، از طرفی تعداد زبان های برنامه نویسی زیاد است و ممکن است بسیاری از برنامه نویسان کاربرد زبان های برنامه نویسی جدید و یا قدیمی را ندانند. با وبسایت مدرسه کسب و کار همراه باشید تا کاربرد زبان های مختلف را بررسی کنیم.

زبان های برنامه نویسی را میتوان به جهت کاربرد، پلت فرمی که روی آن اجرا میشوند، نحوه ترجه شدنشان برای ماشین به دسته های مختلفی تقسیم بندی کرد. میتوان براساس کاربردی که دارند به حوزه برنامه تحت وب، دسکتاپ، موبایل، یا چند منظوره تقسیم کنیم.

زبان های برنامه نویسی تحت وب

زبان هایی که برای طراحی وبسایت استفاده میشوند در حوزه زبان های برنامه نویسی تحت وب قرار دارند. زبان های این حوزه به دوسته تقسیم میشوند: زبان های برنامه نویسی فرانت اند و بک اند.در برنامه نویسی فرانت اند ظاهر سایت طراحی میشود. در بک اند ارتباط سایت با سرور برقرار میشود. کاربرد این زبان های برنامه نویسی برای طراحی وبسایت هاست. Html, css, jquery, javascript, php, java, asp.net, ruby, زبران های برنامه نویسی تحت وب هستند.

Html: زبان html جزو زبان هایی است که در طراحی ظاهر وبسایت همواره استفاده میشود.با استفاده از تگ ها ظاهر سایت را پیکربندی میشود و جایگاه کلی عناصر تعیین میشود.در واقع برای نشانه گذاری صفحات وب بکار برده میشود.

Css: در کنار html استفاده میشود و جزئیات ظاهر وب سایت با این زبان پیاده سازی میشود.

Php: این زبان در بک اند وب سایت بکار برده میشود. Php یک زبان متن باز و رایگان است که از آن برای ارتباط فرانت یک سایت با سرور استفاده میشود.

زبان های برنامه نویسی وب

زبان‌های برنامه نویسی دسکتاپ

تمامی برنامه هایی که ما روی کامپیوتر شخصی مان استفاده میکنیم در این حوزه قرار دارند. برنامه نویسی دسکتاپ یعنی ساخت برنامه هایی که بر روی ویندوز، لینوکس و یا مک اجرا میشوند.  زبان های جاوا، جاوا اسکریپت، پایتون، سی شارپ و C++ برای نوشتن برنامه های سیستم عامل ویندوز کاربرد دارند. برای سیستم عامل لینوکس از زبان برنامه نویسی پایتون استفاده میشود و برای مک هم سوئیفت کاربرد دارد.

جاوا: از جمله زبان هایی هست که تنها در برنامه نویسی برنامه های دسکتاپ مورد استفاده قرار میگیرد بلکه در برنامه نویسی اپلیکیشن های موبایل هم استفاده میشود.یک زبان شی گرا و قدرتمند و سریع است.مولتی پلتفرم است که خروجی برنامه روی پلت فرم های مختلف اجرا میشود.

C#: از محبوب ترین زبان ها برای طراحی اپلیکیشن های تحت وب است.با استفاده ویندوز فرم، WPF و UWP میتوان اپلیکیشن طراحی نمود.

Python: با استفاده از کتابخانه های pyQT و QT میتوان نرم افزار ساخت. فریم ورک thinter هم برای این زبان ساخته شده است که برای تولید نرم افزار های ویندوز کار برد دارد

زبان های برنامه نویسی موبایل

برای ساخت اپلیکیشن های موبایلی از زبان های جاوا، کاتلین بیسیک برای سیستم عامل اندروید استفده شده و  برای سیستم عامل ios از زبان سوئیفت و objective-c استفاده میشود.

جاوا:جاوا زبان رسمی اندروید است. اپلیکیشن های مخصوص سیستم عامل اندروید با جاوا ساخته میشوند.

Swift:زبان swift برای توسعه و ساخت اپلیکیشن های ios استفاده میشود. علاوه بر ios، روی تمام سیستم عامل های شرکت اپل کار میکنند. سوئیفت زبانی است که میتوان کدهایی که وارد شده است را لحظه ای دید از طرفی زبان جدیدی است که یادگیری آن زمان بر است.

زبان های برنامه نویسی چند منظوره

در بین زبان هایی که بالا نام بردیم، برخی زبان ها وجود دارند که چند بخش نام برده شدند. این زبان ها زبان های چند منظوره هستند. از آنها میتوان در پلتفرم ها و سیستم عامل های مختلف استفاده کرد. از جمله این زبان ها میتوان به: C, go, python, C#, scala, java, c++ اشاره کرد.

Python: پایتون زبانی است که خروجی های برنامه نوشته رو آن در پلتفرم های مختلف اجرا میشود.یک زبان سریع که یادگیری آن آسان است. کتابخانه های زیادی برایش ساخته شده است که برنامه نویسی با این زبان را راحت کرده است. در ساخت برنامه های موبایلی، در بک اند وب و ساخت برنامه های دسکتاپی کار برد دارد.

GO: زبان Go توسط شرکت گوگل ارائه شده است. یک زبان چند منظوره و سریع است. از جمله کاربرد های آن میتوانیم به ساخت برنامه های اندرویدی، ساخت وب اپلیکیشن ها، نوشتن بخش بک اند وبسایت ها اشاره کنیم.

زبان های برنامه نویسی چند منظوره

جمع بندی

زبان های برنامه نویسی زیادی وجود دارد. با توجه پلتفرم و عملکرد آنها را دسته بندی کردیم و در این دسته بندی ها کاربرد های زبان های برنامه را بیان کردیم. برخی از زبان ها، به دلیل ساختار کاملی که دارند و نحوه ترجمه شدنشان به زبان ماشین، قابلیت برنامه نویسی روی پلتفرم های مختلف را ما میدهند. آشنایی با ویژگی های هر زبان و کاربردهایش در انتخاب مناسب ترین زبان برای یادگیری و فعالیت در آن حوزه به شما کمک میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *