در دنیای برنامه نویسی سطوح مختلفی برای برنامه نویسان تعیین میشود. برای تعیین این سطوح فاکتور های مختلفی وجود دارد و به هر کدام از این سطوح نام خاصی را اختصاص داده اند. برنامه نویس جونیور، سینیور و mid-level سطوح برنامه نویسان هستند. در ادامه به تفاوت برنامه نویس جونیور با سینیور میپردازیم که مهمترین سطح ها هستند. با وبسایت مدرسه کسب و کار دودکانی همراه باشید.
برنامه نویس جونیور چه کسی است؟
به برنامه نویس مبتدی، برنامه نویس جونیور (Junior) گفته میشود. برنامه نویس جونیور لزوما کسی نیست که سن کمتری دارد بلکه به کسی برنامه نویس جونیور گفته میشود که تجربه کمتر و دانش کمتر دارد. یک برنامه نویس مبتدی کدهای ساده تر میزند و معمولا برای مشکلات و خطاها راه حلی ندارد و فقط کارهای ساده را انجام میدهد.آنچه در کدهای یک برنامه نویس مبتدی واضح است این است که کدها ناخوانا هستند و سایر افراد گروه نمیتوانند به راحتی کدها را بفهمند.
برنامه نویس سینیور چه کسی است؟
به برنامه نویس های حرفه ای، برنامه نویسی سینیور (Senior) میگویند.برنامه نویس هایی که مهارت بالا و تجربه زیادی دارند.برای مشکلات راه حل های کاربردی میدهند. کدهایی که میزنند خوانا هستند وسایر اعضا به راحتی میتوانند این کدها را توسعه دهند. برنامه نویس سینیور دانش بالایی در همه زمینه ها از جمله دیزاین پترن ها،معماری های طراحی، کیفیت و… دارند. علاوه بر این، بر استفاده مناسب از این دانش ها مسلط هستند.یک کدنویس سینیور به تنهایی توانایی انجام یک پروژه را به طور کامل دارد.
تفاوت های برنامه نویس جونیور با سینیور
برنامه نویس جونیور معمولا کارهایی که سینیور به آنها محول میکند را انجام میدهد. برنامه نویسان سینیور با معماری کلی پروژه و مراحل انجام را برای سایر برنامه نویسان تعیین میکند. برنامه نویس سینیور مشکلاتی که در مسیر اجرای برنامه به وجود می آید را حل میکند در حالی که برنامه نویس جونیور فقط کارهای محول شده را انجام میدهد.
یک برنامه نویس جونیور چگونه به یک سینیور تبدیل میشود؟
برای اینکه یک برنامه نویس جونیور به یک سینیور تبدیل شود لازم است که تجربه کسب کند. تلاش لازم را برای انجام وظایف تعیین شده انجام دهد و خود را درگیر کارهای بیشتری نیز بکند. کم کم به یک توسعه دهنده میانی تبدیل خواهد شد. در این نقطه اگر خود را درگیر چالش های بیشتر بکند و همچنین همواره در جهت افزایش دانش و انجام پروژه های بزرگتر قدم بردارد میتواند از یک برنامه نویس متوسط به تدریج به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل شود.
جمع بندی
سطح یک برنامه نویس را سالهایی که کار کرده یا سنش تعیین نمیکند. ممکن است یک برنامه نویس در تمامی سالهای کاری برنامه هایی در یک سطح زده باشد و هیچ گاه توانایی انجام پروژه های بزرگتر را نداشته باشد. پس برنامه نویس سینیور و جونیور در مهارت و تجربه تفاوت دارند و برای تبدیل شدن به یک سینیور باید تلاش مداوم و مستمر داشت.