اینترنت اشیا چیست و چه کاربردی دارد ؟

اینترنت اشیا چیست

شاید از ذهن شما هم گذشته باشد که وقتی بعد از یک روز کاری سنگین به خانه برمیگردید پیش از رسیدن شما به منزل، سیستم گرمایشی یا سرمایشی خانه شروع به کار کند تا دقیقا چیزی که آرزویش را دارید فراهم شود.خبر خوب اینست که تکنولوژی پیشرفت کرده و امکان محقق شدن این آرزو با اینترنت اشیا فراهم شده است. سوالی که پیش می آید اینست که اینترنت اشیا چیست و چه کاربردی دارد؟با مدرسه کسب و کار دودکانی همراه باشید تا این فناوری جدید را خدمت شما معرفی کنیم.

اینترنت اشیا چیست؟

تمام دستگاه های الکترونیکی، پروسسور ها و هرشئی که بتوان روی آن تراشه نصب کرد و این اشیاء بتوانند به اینترنت متصل شوند سیستم جدیدی را به وجود می آورند که به آن اینترنت اشیاء میگویند.اینترنت اشیاء یعنی ارتباط اشیاء به وسیله اینترنت به یکدیگر. در این ارتباط انسان دخالتی ندارد؛ البته که انسان ها میتوانند دستورات لازم را به یک وسیله بدهند اما اینترنت اشیاء بیشتر برمبنای ارتباط اشیاء باهم و تبادل اطلاعات آنها ساخته شده است. وقتی روی دستگاهی چیپ مخصوص نصب میشود و شناسه مخصوص به خود (uid) خواهد داشت. این دستگاه توسط سنسور ها و حسگر ها از دنیای اطراف خود داده جمع آوری میکند، با توجه به الگوریتم های از پیش تعیین شده فقط برخی از دیتا ها را نگه داری میکند. آنها را در یک فضای ابری مثل Google IoT Cloud نگهداری کرده و با دیگر اشیاء به اشتراک میگذارد.

نحوه کار اینترنت اشیا

گفتیم که اشیا به جمع آوری اطلاعات میپردازند، این اطلاعات ارزنده و غیر ارزنده دارند و لزومی به ذخیره همه اطلاعات نیست. ارزنده بودن اطلاعات جمع آوری شده توسط الگوریتم هایی که پیش از آن به اشیاء داده شده است تعیین میشود. سپس اطلاعات روی سک سیستم ابری ذخیره میشوند. اینکه از این اطلاعات چگونه استفاده شود و این اطلاعات به چه دستگاهی فرستاده شود تا اکشن لازم انجام شود را نیز قبلا تعیین میکنند. تمام دستگاه ها باید به شبکه سراسری وب متصل باشند و برنامه های مخصوص اینترنت اشیاء روی آنها نصب شده باشد.

کاربرد اینترنت اشیاء

استفاده و کاربرد های این تکنولوژی نوین روز به روز بیشتر میشود و به تعداد دستگاه های متصل به اینترنت افزوده میشود.در هر زمینه ای از اینترنت اشیا میتوان استفاده کرد. مثلا صنایع با استفاده از دستگاه های هوشمند میتواند بهره وری خود را افزایش دهند. به عنوان مثال در یک کارخانه وقتی انبار متصل به اینترنت اشیاء است در صورت اتمام یکی از کالاها سیستم انبار به مسئول هشدار میفرستد یا اینکه میتواند به سیستم خرید تامین کننده کالاها سفارش خرید بفرستد.

در پزشکی از اینترنت اشیا برای مانیتورینگ لحظه بیمار و فرستادن هشدار های لازم به پزشک و پرستار استفاده میشود.

وسایل نقلیه اعم از وسایل نقیله عمومی و شخصی با استفاده از اینترنت اشیا تحولی شگرف در خدمات دهی به شهروندان به وجود می آوردند. اینترنت اشیاء خدمات دهی و نظارت را بهبود میبخشد. اگر در بخش کنترل سلامت وسایل نقیله استفاده شود میتواند هنگام خرابی هشدار صادر کند. مسیر های پر ترافیک را میتوان به وسیله اینترنت اشیاء به راننده اطلاع داد.

به عنوان مثال از تاثیر اینترنت اشیاء در زندگی روزمره میتوان به این اشاره کرد: فرض کنید بعد از یک روز کاری در مسیر برگشت به خانه وقتی از یک فاصه معین به خانه نزدیک تر شدید گوشی هوشمند شما سیستم گرمایشی یا سرمایشی خانه را فعال میکند، در صورت لزوم چراغ ها را روشن و خاموش میکند.

IOT

معایب اینترنت اشیاء

اینترنت اشیاء به دلیل ارتباطات گسترده که در میان اشیا مختلف به موجود می آورد، هکرها و افراد سودجو تمایل زیادی خواهند داشت تا به اطلاعات جمع شده دست یابند و همچنین کنترل این سیستم را بدست بگیریند. پس از لحاظ امنیتی باید سیستم بسیار پیشرفته باشد.

جمع بندی

این سوال را که اینترنت اشیاء چیست توضیح دادیم. این فناوری در صورتی که فراگیر شود رفاه زیادی را به زندگی انسان ها میبخشد. همچنین موجب افزایش سرعت کارها و خدمات خواهد شد. در مقابل این مزایا تهدید های امنیتی هم وجود دارند که مختصصان این فن آوری برای جلوگیری از سوءاستفاده باید راه های حفظ امنیت را بیابند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *