برای خرید، کسب اطلاعات، دانلود فیلم و موزیک به وبسایت ها سر میزنیم. نیاز روزافزون به وجود وبسایت ها افراد را برآن داشته تا بصورت تخصصی به طراحی و راه اندازی وبسایت ها بپردازند و به این شغل رو بیاوردند. اینکه با چه زبان برنامه نویسی وبسایت خود را راه اندازی کنیم و کدام پلت فرم برای شروع برنامه نویسی مناسب است سوال بسیاری است. یکی از سیستم های مدیریت محتوا وردپرس میباشد که میتوان با آن یک وبسایت راه اندازی کرد. در مقابل زبان برنامه نویسی قوی php وجود دارد که برای برنامه نویسی بک اند یا سمت سرور یک وبسایت استفاده میشود. حال سوال این است که کدام یک را برای شروع طراحی وبسایت انتخاب کنیم؟وردپرس یا php ؟!با وبسایت مدرسه کسب و کار دودکانی همراه شوید تا این موضوع را باهم بررسی کنیم.
وردپرس چیست؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است؛به شما این امکان را میدهد که یک وبسایت را به طور کامل راه اندازی کنید. چه فردی مبتدی باشید و چه حرفه ای، نیاز به کد زدن در وردپرس ندارید و با استفاده از افزونه ها امکانات مختلف روی وبسایت پیاده سازی میکنید. راه اندازی یک وبسایت با وردپرس به زمان نسبتا کمی احتیاج دارد و هزینه آن هم زیاد نیست. قالب های آماده وردپرس وجود دارند که ظاهر سایت را بسیار حرفه ای و زیبا میکنند. با وردپرس تقریبا میتوان هر نوع وبسایتی طراحی کرد از وب سایت فروشگاهی تا وبلاگ ها. سی درصد وب سایت های دنیا با این پلت فرم ساخته شده اند.
Php چیست؟
Php زبان برنامه نویسی است که در طراحی بک اند سایت و ارتباط با سرور از آن استفاده میشود. این زبان در طراحی ظاهر سایت تاثیری ندارد. Php زبانی است که استفاده از باعث میشود سایت کاملا شخصی، کدها کاملا اختصاصی شوند. امکانات خاصی که مد نظرتان است را هم میتوانید پیاده سازی کنید. این اختصاصی بودن کدها باعث افزایش امنیت سایت میشود در عین حال طراحی وبسایت را زمانبر میکند. برای طراحی پروژه های بزرگ معمولا از php استفاده میشود.
حال سوال اینست کدام یک را یاد بگیریم: وردپرس یا php؟
وردپرس معمولا برای طراحی وبسایت هایی کوچکتر و در زمان کم و با هزینه ای کمتر استفاده میشود. مزیت طراحی سایت با وردپرس این است که نیاز به کد زدن نیست و یک فرد به تنهایی میتواند کل سایت را راه اندازی کند. همه این مزایا باعث میشود تا کارفرماهای زیادی تمایل به این پلت فرم داشته باشند و برای کارهای فریلنسری هم مناسب باشد. Php به خوبی میتواند تقاضاهای خاص مشتری را اجرا کند، این امکان کمتر در وردپرس فراهم است مگر در صورتی که طراح سایت با وردپرس به زبان پی اچ پی هم آشنا باشد و افزونه هایی را مطابق با خواسته خود طراحی کند.در سایت هایی که با وردپرس طراحی میشوند این امکان وجود دارد که افزونه ها با هم ناهماهنگی ایجاد کنند و سایت دچار اختلال یا کندی شود. از مزایا و معایب وردپرس و Php گفتیم و هر دو را معرفی کردیم.
برای شروع بهتر است هدف خود را مشخص کنید اگر ترجیح میدهید در مدت زمان کوتاه وبسایتی را بسازید و هر زمان که تمایل داشتید ظاهر سایتتان را تغییر دهید بهتر است وردپرس را شروع کنید؛اما اگر از کد زدن و چالش لذت میبرید و بدنبال پروژه هایی هستید که ویژگی های خاصی داشته باشد، از صفر تا صد پروژه را خودتان طراحی کنید یا اینکه برای وردپرس پلاگین بنویسید به سراغ php بروید.
جمع بندی
انتخاب وردپرس یا Php برای آموختن وابسته است به اهداف شما و توانایی هایتان. آنچه که باید در نظر بگیرید پروژه هایی است که تمایل به کار روی آنها دارید. بازار کار هر دو در ایران خوب است اما وردپرس برای کارهای فریلنسری مناسب تر است.صرف نظر از زبانی که برای یادگیری انتخاب میکنید داشتن تخصص و مهارت در کدام از این پلت فرم ها تضمین کننده موفقیت شماست.